4G / 5G voor voertuigen

Wil uw klant internet in een auto, bus of in een complete vloot bedrijfswagens? Adviseer hem dan een speciale 4G / 5G in-vehicle router. Die kan tegen een stootje en levert betrouwbaar internet. 

Hieronder vindt u alle 4G in-vehicle routers die we aanbevelen voor internet in auto, bus en andere voertuigen.
Hieronder vindt u alle 5G in-vehicle routers die we aanbevelen voor internet in auto, bus en andere voertuigen.

Handig: sluit nu direct bij Capestone het bijbehorende data abonnement af. Zie hier het complete overzicht


Uiteraard zijn in-vehicle routers ook geschikt voor andere voertuigen, zoals vrachtwagens, touringcars, taxi’s, politieauto’s, ambulances, brandweerauto’s, mobiele verkoopwagens, metro’s, trams, treinen, auto’s van sleepdiensten, nutsbedrijven, koeriers, beveiligers etc.
 

Mogelijkheden van internet in auto, bus en bedrijfswagen

De mogelijkheden van internet onderweg blijven zich uitbreiden. De mobiele netwerken worden groter en sneller, de hardware blijft zich ontwikkelen en voor elke wens is wel software te vinden of te ontwerpen. Enkele voorbeelden van internet onderweg:
 
 1. Chauffeurs en buitendienst medewerkers verwerken bestellingen in hun
  ERP systeem en geven de klant een rekening of laten de factuur direct digitaal betalen;
   
 2. Bussen, trams, metro’s, treinen, taxi’s en andere groepsvervoerders bieden WiFi aan alle passagiers;
   
 3. Openbaar vervoersbedrijven vertonen realtime routeinformatie en andere content op hun beeldschermen;
   
 4. Touringcars bieden hun passagiers films en ander amusement aan via live video streaming;
   
 5. Beveiligingscamera’s sturen realtime beelden door naar de centrale in het geval van een aanrijding of andere calamiteit (bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of rondom voertuigen van hulpdiensten);
   
 6. Medewerkers van politie, brandweer en ambulance maken - ook op enige afstand van hun voertuig - via WiFi gebruik van internet, bijvoorbeeld met een smartphone, tablet, laptop of bodycam;
   
 7. Hulpdiensten wisselen via een beveiligde internetverbinding vertrouwelijke informatie uit met de centrale;
   
 8. Kantoormedewerkers van hulpdiensten krijgen een seintje als er sirenes en zwaailampen van hun voertuigen aan- of uitgaan;
   
 9. Bedrijven kunnen op afstand via GPS zien waar hun voertuigen zich bevinden;
   
 10. Sensoren meten de onderhoudsstaat van voertuigen (telemetrie), zodat bedrijven preventief onderdelen kunnen vervangen om zo uitval van hun voertuigen te voorkomen.
   

Aanbevolen 4G routers voor internet in auto, bus en andere voertuigen:

4G in-vehicle routers Robuust Compact   WiFi
  (as WAN)
Download-
snelheid tot
Dual SIM GPS
Sierra Wireless MP70  V V V 300 Mbps  V  V
Cradlepoint IBR900 V V V 600 Mbps V V
Teltonika RUT950  X V  V 100 Mbps V  X
Teltonika RUT850 X V X 150 Mbps X X


Aanbevolen 5G routers voor internet in auto, bus en andere voertuigen:

5G in-vehicle routers Robuust Compact   WiFi
  (as WAN)
Download-
snelheid tot
Dual SIM GPS
Cradlepoint R1900  V V V 940 Mbps  V  V
Peplink MAX HD2 MBX V V V 4 Gbps V V
Peplink MAX HD4 MBX  V V  V 4 Gbps V V
Peplink MAX Transit V V V 4 Gbps V V


Kenmerken van de ideale internet router voor auto, bus en bedrijfswagen

De ideale internet router voor bus of auto is robuust, compact, snel en heeft WiFi. Voor een betrouwbare internet ontvangst onderweg is het handig om dual SIM te hebben. En wie zijn voertuig of goederen wil kunnen traceren, kiest een router met GPS. 

Robuust en compact

Robuust houdt in dat de router bestand is tegen alle invloeden die je met name in een auto, bus of ander voertuig kunt hebben, zoals trillingen, stroomstoringen en temperatuurwisselingen. Een compacte router neemt weinig ruimte in bij het inbouwen in het voertuig. 

Snel internet onderweg

Snel internet onderweg is belangrijk voor zowel chauffeurs als passagiers. De chauffeur kan zijn werk beter doen en de passagier zal graag nog eens terugkomen als hij zonder haperingen zijn berichten, bestanden en video’s kan downloaden. Met de nieuwste generatie routers is een downloadsnelheid tot 1Gbps mogelijk.

Ook WiFi ontvangst rondom het voertuig

Met een WiFi router is de gebruiker niet alleen onderweg online, hij kan ook rondom het voertuig internet ontvangen. En dat met meerdere apparaten tegelijkertijd. Dat is bijvoorbeeld handig voor politieagenten en brandweerlieden. Zo hebben ze hun eigen netwerk altijd binnen handbereik. 

WiFi as WAN (WAW)

WiFi as WAN betekent dat de router ook WiFi kan ontvangen. Dit kan handig zijn als uw klant gebruik wil maken van bestaande – gratis – netwerken zodra die beschikbaar zijn, bijvoorbeeld bij het hoofdkantoor of in de remise. Dit kan hem een forse besparing op zijn dataverbruik opleveren. Wie bijvoorbeeld aan het eind van de dag de beelden van beveiligingscamera’s wil uitlezen, is wel even bezig en kan met WiFi as WAN veel kosten besparen. 

Dual SIM voor een betrouwbare ontvangst

Met dual SIM heeft u gegarandeerd een betrouwbare ontvangst. Het houdt in dat er 2 simkaarten in de router passen. Dit heeft verschillende voordelen. De router kan dan namelijk ingesteld worden om automatisch het volgende te doen:
 • Overschakelen naar een andere provider zodra het netwerk uitvalt.
 • Wisselen van SIM 1 naar SIM 2 als het datategoed op SIM 1 op is.
 • Roaming voorkomen door over te schakelen naar een buitenlandse SIM zodra de router de grens overgaat. 

Routers met 4 simkaarten

Er zijn ook routers die 4 simkaarten ondersteunen (met dual modem), dat is handig als de router veel moet overschakelen. Bijvoorbeeld voor vrachtwagenchauffeurs die de grens over gaan en voor ander internationaal transport.

Cloud management en fleet management besparen klant veel geld

Fabrikanten van in-vehicle routers Sierra Wireless en Cradlepoint bieden cloud management en fleet management diensten aan waarmee vanaf kantoor meerdere routers tegelijkertijd beheerd kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat systeembeheerders niet meer in elke auto hoeven te klimmen om een router te configureren of om een storing op te lossen. Zo kan uw klant veel geld besparen.
 

Meer informatie over internet in auto, bus en bedrijfswagen

Wilt u meer weten over internet in auto, bus en bedrijfswagen of wilt u advies over in-vehicle routers? Neem dan contact met ons op via sales@capestone.nl of via 085-1110838.