4G voor thuiswerken tijdens corona

De wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft de economie voor ongeziene uitdagingen gebracht. Dit is ongetwijfeld 's werelds grootste Work-From-Home-experiment en het zou niet mogelijk zijn zonder belangrijke technologische en connectiviteitsverbeteringen die de afgelopen decennia zijn doorgevoerd. Desondanks moeten bedrijven extra stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat hun personeel niet alleen is verbonden met internet, maar ook de juiste apparatuur gebruikt. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat gebruikte apparaten cyberbeveiligingsbedreigingen kunnen voorkomen en kunnen worden geïntegreerd met bedrijfssystemen die anders binnen de muren van kantoor zouden blijven.

Capestone selecteerde een aantal producten en oplossingen om u te helpen bij het tot stand brengen van connectiviteit voor thuiswerkers en mobiel internet op ongebruikelijk plaatsen. 

Bekijk hier alvast alle op 4G en WiFi gebaseerde Premium All-in-One oplossingen voor thuiswerken.

Uitbreiding van het bedrijfsnetwerk naar thuiskantoren

Een 4G router voor kantoor wordt normaliter ingezet vanwege een lage bandbreedte op de vaste internetlijn, als tijdelijke oplossing en/of als back-up op de vaste internetverbindingen. Juist in deze tijd is een 4G router een betrouwbare keuze vanwege de flexibiliteit van de oplossing, de uitgebreide set van beveiligings- en beheersmogelijkheden, waaronder SD-WAN en de hoge capaciteit van het mobiele netwerk.

Professionele mobiele routers, zoals RUT240 van Teltonika Networks kunnen het risico op uitval van internet minimaliseren door connectiviteit te bieden via mobiel 4G LTE. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staand product of om een ​​back-up te maken van een bestaande thuisrouter. VPN-services waaronder OpenVPN, IPsec, Stunnel en andere, zijn ideaal wanneer u gecodeerde VPN-kanalen tussen interne bedrijfssystemen en thuiswerkers op afstand tot stand wilt brengen. Met Ethernet- en Wi-Fi-interfaces kunt u de verschillende 4G routers instellen om verbinding te maken met meerdere apparaten, waaronder pc's, laptops, VOIP-telefoons en printers, en zorgt u ervoor dat alle apparatuur is verbonden met internet.
 


Belangrijke voordelen zijn:

  • 4G mobiele netwerken bieden superieure snelheden, en algemene prestaties over veel thuis breedbandnetwerken.
  • Centraal cloudgebaseerd beheerplatform voor IT-afdelingen dat bewaking op afstand, probleemoplossingsmogelijkheden en beveiliging op bedrijfsniveau mogelijk maakt.
  • Kan worden geïnstalleerd en verbonden zonder IT-betrokkenheid.
  • Beveiliging onderhouden door VPN centraal in te stellen van router naar datacenter.
  • Ingebouwde Wi-Fi om eenvoudig meerdere apparaten aan te sluiten.

Beheer op afstand

Middels verschillende licenties zoals Netcloud van Cradlepoint of Remote Management System van Teltonika bent u in staat om beheer op afstand van de router uit te voeren. Dit geldt ook voor het instellen en configureren. Dit biedt IT ondersteuningsteams de mogelijkheid om snel een groot aantal apparaten op te zetten en te beheren voordat ze veilig naar werknemers worden verzonden.

4G Router voor Thuis

Een 4G router met simkaart voor thuis is ideaal om internet in huis te krijgen. Aangevuld met access points zorgt een 4G router voor een snel en veilig WiFI netwerk voor smartphones, laptops, tablets en andere hardware. Capestone is al meer dan 10 jaar distributeur van Huawei Netherlands voor mobiele internet producten. De 4G routers van Huawei zijn snel, voordelig en voorzien van mooi design. De Huawei 4G router heeft externe antenne mogelijkheden om zodoende het mobiele netwerk beter te ontvangen. 

Ontvangst optimaliseren middels antenne en access points

Antennes en kabels zijn noodzakelijk voor toepassingen op het gebied van mobiel internet. Zo zorgt een 4G antenne voor beter ontvangst waardoor er een snellere mobiele dataverbinding doorgevoerd kan worden in de 4G router. Dit is essentieel voor de kwaliteitservaring van een mobiele internet oplossing.
 
De antenne oplossingen van Capestone worden geleverd in samenwerking met diverse leveranciers waaronder Poynting, Cradlepoint en QuWireless

4G MiFi’s

Met een MiFi heeft u een mobiele internet hotspot in handen en kunt u altijd en overal online via een 3G of 4G netwerk, dus ook op een afgelegen of tijdelijke verblijfs- of werklocatie.
 
Omdat een MiFi als WiFi hotspot fungeert, verbindt u eenvoudig meerdere apparaten met het internet, tot wel 32 tegelijkertijd. Door de ingebouwde batterij kunt u met een MiFi online op plekken waar geen elektriciteit is. Sommige MiFi’s kunnen ook als powerbank gebruikt worden. In een MiFi plaatst u een 4G simkaart.
 
De Huawei MiFi routers zijn snel, voordelig en voorzien van mooi design. Daarnaast biedt Capestone als distributeur van Alcatel het volledige 4G mobiele internet portfolio.

Onbeperkt internet met de hoogste datasnelheid

Comgate 4G Echt Onbeperkt NL - maandelijks opzegbaar
Voor de eerder genoemde routers is het Echt Onbeperkt data abonnement een goede oplossing waarbij 4G als primaire internetverbinding gebruikt wordt. Wilt u onbeperkt en zorgeloos gebruiken maken van snel mobiel internet in Nederland? Kies dan voor de Comgate 4G Echt Onbeperkt databundel. Dit abonnement biedt de hoogste datasnelheid van T-Mobile via 4G in Nederland, zonder limitering. De vermelde prijs is het abonnementsgeld per maand en is maandelijks opzegbaar. 

Meer informatie over een 4G oplossing 

Wilt u meer weten over internet en thuiswerken? Of wilt u advies over een router? Neem dan contact met ons op via sales@capestone.nl of via 085-1110838.