4G router

4G Router
Als gespecialiseerde distributeur van mobiele internet oplossingen biedt Capestone een uitgebreid portfolio van 4G routers voor de zakelijke markt van A-merken waaronder Huawei, CiscoTeltonika, Peplink en Cradlepoint. Al meer dan 10 jaar zorgen wij als value added distributeur ervoor dat onze resellers en partners altijd maximale ondersteuning krijgen bij projecten, business cases en andere klant- en aanbestedingstrajecten.

Onze 4G router oplossingen zorgen ervoor dat klanten altijd en overal de beschikking hebben over snel en veilig internet, waar zij zich ook bevinden. Op u nou een oplossing nodig heeft voor internet in de camper, als back-up van de vaste internetverbinding of om elders in Europa mobiel te kunnen werken, de toepassingen van mobiel internet zijn eindeloos.

Een mobiele internet oplossing bestaat uit een combinatie van een 4G router, een 4G simkaart en een 4G antenne voor beter ontvangst. Het is in bijna alle situaties aan te bevelen om een externe antenne toe te voegen aan uw router. Door staal, hout, glas of beton wordt het 4G signaal gedeeltelijk geblokkeerd en zijn de standaard meegeleverde stubby antennes van de fabrikanten vaak onvoldoende om een oprtimale ontvangst te verzorgen.

Beste 4G router - per toepassing
Capestone heeft een uitgebreid pallet van routers en aanvullende diensten ontwikkeld die naadloos aansluiten bij de diverse toepassingen van onze 4G routers. De aanschaf van een 4G router dient een weloverwogen keuze te zijn, immers kent een router voor WiFi in de bus hele andere eisen en specificaties dan een 4G router voor op kantoor.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een 4G router?
De keuze van een router is een belangrijk proces binnen een mobiel internet of IoT project. Capestone adviseert klanten dan ook tijdens dit proces door het gehele project of toepassing te bespreken, indien gewenst middels een Proof-of-Concept door te testen en uiteindelijk ook de ondersteuning bij de daadwerkelijke implementatie voor de oplossing in het veld.

Vanuit onze ervaring met diverse merken in een groot aantal projecten geven we hierbij een aantal voorbeelden van succesvolle toepassingen van 4G routers bij mobiel internet oplossingen en IoT projecten.

4G router voor voertuigen  
Een mobiele internet router in een auto, tram of een stadsbus zorgt ervoor dat personen gebruik kunnen maken van WiFi. Passagiers krijgen toegang tot draadloze internetverbinding van de router en kunnen zodoende gebruik maken van internet. Een 4G router voor in de auto moet robuust zijn, stof- en waterbestending, bestand tegen trillingen en tevens een groot aantal gelijktijdige WiFi verbindingen kunnen opzetten. De Cradlepoint IBR900 is een high-end 4G LTE-A router met GPS en een veel gebruikte router voor dit soort toepassingen. Deze router is bestand tegen extreme temperaturen en kan eenvoudig van een afstand beheerd worden. Deze router wordt ook veel toegepast voor 4G connectiviteit op binnenvaartschepen, op cruiseschepen en andere vaartuigen.

4G router voor Tijdelijk Internet
Is uw organisatie aan het verhuizen of is er (tijdelijk) geen vaste internet verbinding mogelijk op uw locatie bijvoorbeeld door graaf- en sloopwerkzaamheden of een vervuilde grond? Een 4G router oplossing zorgt ervoor dat uw bedrijf zonder belemmeringen door kan blijven draaien.Een 4G router voor tijdelijk internet moet een razendsnelle WiFi verbinding kunnen opbouwen om voor alle medewerkers data te verwerken waaronder VoIP telefonie, het up- en downloaden van cloud bestanden en printopdrachten over het netwerk verzenden. U kunt natuurlijk een losse router, simkaart en antenne bestellen bij Capestone, maar wist u dat deze 4G router oplossing met simkaart en antenne ook als abonnement beschikbaar is?

Capestone biedt all-in-one oplossingen inclusief router, data simkaart voor Nederland of Europa, 4G antenne en installatie. Het abonnement is maandelijks opzegbaar!

4G router als failover / back-up
Nagenoeg de meeste bedrijven in Nederland zijn afhankelijk van een snelle internetverbinding, bijvoorbeeld om te kunnen werken in een cloud omgeving, het afhandelen van IP telefonieverkeer, het verwerken van orders of het afhandelen van betaalverkeer via een PIN-automaat. Bij een netwerkstoring op de vaste internetverbinding kunnen medewerkers vaak niet meer doorwerken, wat veel invloed heeft het resultaat en de omzet.

Wist u dat organisaties die te kampen hebben met een internet storing tot wel duizenden Euro’s per uur aan omzet verliezen?

Met een 4G Failover oplossing zorgt u ervoor dat uw organisatie altijd de beschikking heeft over snel internet, ook als de vaste verbinding weg valt. Sterker nog, de 4G oplossing herkent dat de vaste lijn weg valt en schakelt automatisch over naar de mobiele verbinding. Vaak merken de klanten of medewerkers hier nauwelijks iets van!

De 4G Failover propositie van Capestone bestaat uit een combinatie van de volgende elementen;
  • 4G LTE router
  • 4G data simkaart met databundel naar keuze vanaf 100MB tot 1.000GB
  • 24x7 Support
Doordat de propositie in abonnementsvorm wordt aangeboden, hoeft uw organisatie niet zelf naar een 4G back-up oplossing te zoeken, daarin te investeren en heeft u bovendien altijd de beschikking over een hoogwaardige oplossing zonder afschrijvingen.