WiFi op de boot? Zo kiest u de juiste 4G router

WiFi op de boot is ideaal voor watersporters die altijd en overal internet willen. Een eigen WiFi netwerk creëer je met een 4G router. Zodra het netwerk opgezet is, kan uw klant met meerdere apparaten tegelijkertijd online. Dat betekent nooit meer inloggen op het netwerk in de haven, nooit meer wachtwoorden onthouden; gewoon één keer je eigen mobiele WiFi router instellen en daarna direct internetten. Altijd en overal, dus ook op het water.

Maar wat zijn nu de beste routers voor draadloos internet op de boot? Dat hangt af van de wensen van de gebruiker. In dit artikel vertellen we hoe u de juiste router kunt vinden voor WiFi op de boot.

 
Capestone is distributeur en levert aan winkels en bedrijven. Bent u een particulier en wilt u een WiFi router voor uw boot kopen? Neem dan contact met ons op, we verwijzen u graag door naar een van onze resellers.
 

4G router kiezen voor WiFi aan boord van een boot

Bij het kiezen van een 4G router voor WiFi aan boord van een boot, kunt u de volgende vragen stellen:

  1. Met welke apparaten wilt u op internet (bijvoorbeeld laptop, tablet, smartphone, game console, camera, kaartplotter etc.)? 

  2. Met hoeveel apparaten wilt u tegelijkertijd online? 

  3. Wilt u ook apparaten zonder WiFi ontvangers verbinden met het internet? Bijvoorbeeld pc’s of kaartplotters. 

  4. Wilt u kunnen besparen op datagebruik door gebruik te maken van openbare WiFi netwerken?

  5. Heeft u behoefte aan 24/7 internet op de boot? 

  6. Wilt u altijd kunnen zien waar de boot zich bevindt? 

  7. Wilt u de router(s) op afstand kunnen beheren? Bijvoorbeeld aanpassingen doen of een software update draaien?
     

Internet op de boot: advies in de meest voorkomende gevallen

In de praktijk hebben de meeste watersporters op de Nederlandse binnenwateren ruim voldoende aan een WiFi router die 32 apparaten tegelijkertijd met het internet kan verbinden. Als dit bij uw klant ook het geval is, dan kunt u uit meerdere routers kiezen, waarvan dit de populairste zijn:  
 

Internet op de boot: advies bij uitgebreidere wensen

Bij uitgebreidere wensen voor internet op de boot inventariseert u eerst welke wensen er allemaal zijn. We leggen hieronder de meest voorkomende wensen en de daarbij benodigde eigenschappen van de 4G router uit.  


Niet-WiFi apparaten op internet? Kies een 4G router met LAN poorten

Wil uw klant online met apparaten die geen ingebouwde WiFi ontvanger hebben, zoals pc’s? Dat kan als hij voor een router met 1 of meer LAN poorten kiest. Via een LAN kabel kan hij de pc dan aansluiten en met internet verbinden via 4G.
 

Besparen op datagebruik? Kies een 4G router met WiFi as WAN (WAW)

WiFi as WAN betekent dat de router ook WiFi kan ontvangen en niet alleen uitzenden. Dit kan handig zijn als uw klant gebruik wil maken van bestaande – gratis – netwerken zodra die beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in de haven of nabij de wal. Dit kan hem een forse besparing op zijn datagebruik opleveren. 


24/7 internet op de boot? Kies een WiFi router met dual SIM

Wil uw klant 24/7 internet op de boot? Dan kan hij niet zonder dual SIM. Dit betekent dat er twee simkaarten in de WiFi router passen en hij ingesteld kan worden om automatisch het volgende te doen:
•    Overschakelen naar een andere provider zodra het netwerk uitvalt.
•    Wisselen van SIM 1 naar SIM 2 als het datategoed op SIM 1 op is.
 

Weten waar de boot is? Kies een 4G router met GPS

Een 4G router met GPS zorgt ervoor dat een boot altijd te localiseren is. Dit is vooral handig als uw klant zijn boot wel eens uitleent of verhuurt. Of om de boot terug te vinden als hij gestolen is.  
 

Op afstand instellen en beheren van de router? Kies een 4G router met een cloud management systeem

Wil uw klant zijn router(s) op afstand kunnen instellen en beheren? Dan kunt u hem een merk aanraden dat een eigen cloud management systeem heeft. Dit is bijvoorbeeld handig voor botenverhuurders die routers in meerdere boten tegelijkertijd van nieuwe software updates willen voorzien.
 

Gebruik het filter om de juiste WiFi router te selecteren

Mocht uw klant veel van de bovenstaande internet wensen hebben, dan kunt u die wensen allemaal tegelijk invoeren in het filter op onze webshop. Kies eerst de categorie (hier 3G/4G WiFi routers > submenu WiFi routers voor op de boot) en vink daarna linksonder alle wensen aan. U krijgt dan direct de routers in beeld die bij zijn situatie passen.
 

Selecteer hier de juiste WiFi router voor uw klant
met behulp van het filter
 

 


 

4G antenne voor een betere ontvangst

Met een goede 4G antenne erbij is de internetoplossing voor de meeste watersporters compleet. Zo’n buitenantenne vangt het signaal namelijk beter op dan de ingebouwde of meegeleverde antenne van de router. De router staat vaak in de kajuit, waardoor het signaal verzwakt binnenkomt.

Wil uw klant het beste bereik en de hoogste snelheid halen bij de gekozen router, dan kom je uit bij een antenne met multiple in, multiple out techniek (MIMO). LET OP: alleen mogelijk bij routers met 2 externe antenne aansluitingen.
Bekijk alle 4G antennes voor op de boot
 

WiFi antenne voor op de boot

Wil uw klant niet alleen in de kajuit, maar ook op het dek van zijn eigen WiFi netwerk genieten, dan is een WiFi antenne onmisbaar. Zonder antenne komt het signaal verzwakt buiten aan. Met de antenne komt het vanuit de router via de antennekabels naar buiten, waar het door de antenne verder gestuurd wordt.
 
Andersom kan de WiFi antenne er ook voor zorgen dat het WiFi signaal van een openbaar netwerk versterkt in de kajuit aankomt. LET OP: alleen mogelijk bij routers met een of meer externe WiFi antenne aansluitingen.
Bekijk alle WiFi antennes voor op de boot
 

Tip: Internet mee aan wal? Adviseer een portable MiFi hotspot!

Een portable MiFi hotspot biedt uitkomst voor watersporters die aan wal gaan. MiFi's zijn routers op zakformaat die werken op een batterij. Ze ondersteunen tot 32 WiFi verbindingen tegelijkertijd. Met een MiFi heeft uw klant altijd zijn eigen veilige en snelle WiFi netwerk op zak.
Bekijk alle MiFi hotspots
 

Tip: Bestel direct een databundel voor op de boot

Behalve een WiFi router voor op de boot kunt u bij Capestone ook direct een databundel voor op de boot bestellen. 
Bekijk alle data abonnementen
 

Meer informatie over internet op de boot

Mocht u nog vragen hebben over internet op de boot, neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag aan de juiste informatie voor uw klant!