Tijdelijk internet nodig? Adviseer een professionele 4G router op maat

Is uw klant op zoek naar tijdelijk internet? Bijvoorbeeld omdat hij een pop up store wil openen, een bouwkeet wil inrichten of omdat de vaste lijn naar zijn pand nog niet is aangelegd?
Adviseer dan een professionele 4G router die is afgestemd op de situatie.


Een verkoper in een pop up store heeft andere wensen dan een uitvoerder in een bouwkeet of een directeur in een nieuw kantoor. Dat de router er maar tijdelijk staat, wil niet zeggen dat hij onbelangrijk is. Sterker nog, het succes van de tijdelijke activiteit zal grotendeels afhangen van de gekozen router. 

Hieronder vindt u alle 4G routers die we aanbevelen voor tijdelijk internet


TIP:
Adviseer uw klant om zijn ‘tijdelijke’ router na afloop te gebruiken als router voor internet failover. Dus als noodoplossing voor het geval de vaste lijn uitvalt.

Daarmee wordt het ineens een lange termijn investering die veel voordeel kan opleveren, in plaats van een noodzakelijke kostenpost.

 

De juiste router voor tijdelijk internet vinden

Om de juiste router voor tijdelijk internet te adviseren, kunt u onder andere de volgende vraag stellen: Wat is de hoofdactiviteit waarvoor internet nodig is? Wat mag absoluut niet stilvallen? 

Bijvoorbeeld:
 • pinbetalingen en verkoopadministratie in een pop up store
 • verslaggeving inspecties en correspondentie via mail en app voor een uitvoerder
 • online verkoop via de webshop voor een nieuw kantoor
Aan de hand van het antwoord kunt u bepalen welke router het beste bij de klant past.
 • Wat is er nodig: 3G, 4G of 4G+?
 • LAN-poorten? Zo ja, hoeveel?
 • WiFi? Zo ja, voor hoeveel apparaten? WiFi as WAN?
 • 4G antenne? WiFi antenne?
 • Een op afstand te beheren router?
 • Data abonnement, hoe groot?
   

Aanbevolen 4G routers voor tijdelijk internet

4G routers voor
tijdelijk internet
Download-snelheid tot WiFi
verbindingen
WiFi
as WAN
 LAN
poorten
Automatische failover
vast > 4G 

Cradlepoint AER 3100LP6-EU
 
300 Mbps 256 V 13 V

Cradlepoint AER 2100LP6-EU
 
300 Mbps 256 V 5 V

Cradlepoint AER 1600LP6-EU
 
300 Mbps 256 V 5 V

Netgear Nighthawk R7100LG
 
300 Mbps 256 V 4 V

Sierra Wireless MP70
 
300 Mbps 64 V 4 X

Cradlepoint AER 3100LP3-EU
 
100 Mbps 256 V 13 V

Cradlepoint AER 2100LP3-EU
 
100 Mbps 256 V 5 V

Cradlepoint AER 1600LP3-EU
 
100 Mbps 256 V 5 V

Teltonika RUT950
 
100 Mbps 32 V 4 V

Cradlepoint COR IBR600LP3-EU
 
50 Mbps 64 V 2 V

Cradlepoint AER 1650LP6-EU
 
300 Mbps nvt X 5 V

Cradlepoint AER 1650LP3-EU
 
100 Mbps nvt X 5 V

Geneko GWR A462-4
 
 100 Mbps nvt  X 4  V
Cradlepoint COR IBR650LP3-EU 50 Mbps nvt X 2  
V
 


HANDIG:
Sluit nu direct bij Capestone een bijbehorend data abonnement af. Zie hier het complete overzicht aan data abonnementen, ook voor snel 4G+. Bel ons gerust voor meer informatie, we helpen u graag.

 

Kenmerken van een 4G router voor tijdelijk gebruik

Welke router het beste is voor tijdelijk gebruik hangt af van de situatie. De onderstaande factoren zullen vaak een rol spelen. Daarnaast heeft elke klant specifieke wensen. 

Stabiele router

Tegenwoordig kun je je als bedrijf geen internetstoringen meer veroorloven. Dan ligt direct alles stil. Het is dus belangrijk een stabiele router te kiezen met bewezen kwaliteit.

Snelle router

Is de snelheid van belang, kies dan voor een 4G+ router (300 Mbps). Is de snelheid minder belangrijk, dan voldoet een 4G router (150 Mbps) of een 3G router (21.6 Mbps).

WiFi-netwerk

In de meeste organisaties werken meerdere mensen met internet. Een WiFi-netwerk is in dat geval een vereiste. Pop up shops hebben weinig personeel, maar willen mogelijk gratis WiFi aanbieden aan hun klanten en medewerkers.

LAN-poorten

In veel bedrijven worden apparaten gebruikt zonder ingebouwde WiFi-ontvanger, zoals pc’s of pinautomaten. Deze kunnen met het internet worden verbonden via een LAN-kabel die in de 4G router gaat. 

 

Voorbeeld van een tijdelijke router

Een goed voorbeeld van een tijdelijke router is de Cradlepoint AER 2100LP6-EU. Deze router biedt internet via 4G of via WiFi as WAN. Via LAN-poorten en de ingebouwde WiFi hotspot kan uw klant met meerdere apparaten tegelijkertijd online. Voor een betere ontvangst kunnen er externe 4G of WiFi antennes op aangesloten worden.

Het voordeel voor de klant is dat hij op twee manieren op internet kan: via 4G of WiFi (mits hij een WiFi-verbinding mag gebruiken, bijvoorbeeld van de buren). De AER 2100 is makkelijk te installeren en de internetverbinding is dus snel gebruiksklaar.

De AER 2100 is een stabiele router. Alle bedrijfsactiviteiten die via internet gaan, kan uw klant met een gerust hart via deze router laten verlopen. Bijvoorbeeld pinnen, in- en verkoop, relatiebeheer, voorraadbeheer, administratie etc.

Als het tijdelijke werk erop zit, kan de AER 2100 bovendien ingezet worden als router voor automatische internet failover. Dit kan op dezelfde locatie zijn of op een andere locatie. 
 

Meer informatie over 4G routers voor tijdelijk internet

Wilt u meer weten over 4G routers voor tijdelijk internet of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via sales@capestone.nl of 085-1110838.