eSIM & IoT bundels

De eSIM is één van de complementaire connectiviteitsmogelijkheden die Comgate biedt naast het bekende 4G hardware portfolio van Capestone.

IoT Bundels van 1 MB tot 2 GB

Met een specialisatie in connectiviteit, voorziet Comgate al uw IoT projecten van passende data-abonnementen, van M2M, IoT bundels van 1 MB tot echt onbeperkt. Voor de IoT bundels van Comgate maken we gebruik van eSIM technologie (tot 2 GB).

Wat is een eSIM?

Om data te kunnen ontsluiten, hebben uw apparaten een data-abonnement nodig dat voorziet in hoge dekking en uptime. De eSIM is een zeer kleine simkaart die in apparaten zit ingebouwd, zoals bij de Cradlepoint IBR routers. Via de simkaart kan er gebruik worden gemaakt van de best mogelijke connectiviteit op een bepaalde locatie. Een uitgebreid geheugen op de chip zorgt ervoor dat u over-the-air van profiel kunt wisselen. Lees meer in onze brochure. 

Het voordeel van de eSIM voor u

Het grote voordeel van de eSIM is dat u nooit meer een simkaart hoeft te vervangen, maar op zoek kunt gaan naar een ander profiel die u er over-the-air op laat zetten. U houdt zelf controle over via welke operator u wilt verbinden. Met de eSIM van Comgate heeft u dus een toekomstbestendige connectiviteitsoplossing in handen en is beschikbaar in verschillende formaten. Uiteraard als embedded versie, maar ook als reguliere 3-in-1 plastic sim vorm (uitdrukbare nano simkaart, micro en normaal).

Naast 2G/3G/4G kan de sim ook communiceren via andere netwerkprotocollen zoals NB-IoT en CAT-M1. In onze IoT portal zijn de simkaarten eenvoudig te beheren en zijn de meest voorkomende functies via API te koppelen aan uw eigen systemen. Alerting met een soft cap en een hard cap behoren op simkaartniveau tot de mogelijkheden. Wilt u dat de sims alleen communiceren met specifieke IP bereiken? Met IP-whitelisting heeft u ruime mogelijkheden om op de APN IP-adressen toe te wijzen.

Wat is een profiel

Een profiel bestaat uit een set aan commerciële en technische afspraken. De keus voor een specifiek profiel is daarmee belangrijk geworden. Comgate kiest op deze manier voor kwaliteit en biedt aan iedere klant het best passende profiel aan. Waar de landelijke operators erg terughoudend zijn hun profiel aan elkaar vrij te geven, is Comgate als onafhankelijke partij een logische bemiddelaar in de profielen van alle Europese operators.

eSIM aanbieding op maat

We hebben een aantal profielen tot onze beschikking, waardoor we specifieke aanbiedingen op maat kunnen maken. De aanbieding is afhankelijk van uw keuze voor de regio, het aantal netwerken waar de simkaart mee mag verbinden en aanvullende technische wensen.

Lees hier ook het verschenen artikel in TBM over de zakelijke eSIM van Comgate. 

eSIM

Stuur direct uw aanvraag naar sales@comgate.nl voor een offerte op maat. Kijk tevens op www.comgate.nl 

Technische mogelijkheden eSIM

De simkaarten zijn volledig netwerkonafhankelijk. Onze eSIMs kiezen het best beschikbare netwerk waardoor u altijd verzekerd bent van de kwaliteit. Daarnaast heeft u toegang tot al onze technische – en management mogelijkheden van de eSIMs.

  • 2G/3G/4G
  • Full-non-steering simkaart
  • Beste netwerk handover
  • Kosteloos roamen in heel EU
  • Alerting en automanagement
  • Non-GPS-positioning service
  • Automatische activatie
  • Gedeelde prijsplannen / Pooled